Notícia destacada: Oberta la Convocatòria de beques d’investigació 2024/25 sobre càncer colorectal.

Olga Torres Masana

Olga Torres Masana va néixer a Sabadell el 1956. Llicenciada en enginyeria industrial, va exercir de professora de matemàtiques a l’Escola Universitària d’Estudis Empresarials de Sabadell durant tota la seva vida professional.

La mort prematura de la seva mare, i al cap de poc la del seu germà, van fer que visqués tota la vida amb el seu pare, Dionís Torres Segura.

El 1998, l’Olga es va posar malalta. Al juny de 1999 li van diagnosticar una malaltia autoimmune que li va provocar diferents processos cancerígens. Quan va morir, el 10 d’octubre del 2002, el seu pare va decidir crear la Fundació Olga Torres per potenciar la investigació de les malalties autoimmunes generadores de càncer.    

L’Olga adolescent. Fotografia feta pel seu pare. L’Olga en un dinar d’un casament.

Les dues grans aficions de l’Olga eren viatjar i practicar l’esquí alpí. Aquest esport era l’excusa perquè pare i filla fessin estades freqüents a la Vall d’Aran per gaudir de la pau i la bellesa de l’entorn, a vegades sols, en d’altres ocasions acompanyats d’amics o familiars.

En Dionís contempla el foc i medita.

Arties, amb la Vall del Montarto al fons, vist des de l’habitació de l’Olga.

En Dionís al balcó de la seva habitació a la Vall del Montarto.

L’Olga fent esquí de fons al pla de Beret.

L’Olga a dalt de tot del mirador a punt d’inicar un descens.

L’Olga menja fruits secs amb uns amics durant una excursió per la vall del riu Aiguamoix.

L’Olga i el seu pare prenent el sol a la terrassa de casa.

L’Olga i el seu pare posen per a uns amics abans d’iniciar una sortida gastronòmica.

En Dionís durant la malaltia de l’Olga.

L’Olga i en Dionís en una reunió familiar.

L’Olga i en Jordi calculen quantes rajoles hi ha en un dels passadissos de l’Hospital Clínic, lloc on va estar ingressada en diferents ocasions durant la malaltia.

Escultura col·locada a l’Aula Olga Torres de l’Escola Universitària d’Estudis Empresarials. L’aula es va construir gracies a una donació feta pel Dionís Torres Segura després de la mort de la seva filla.

L’Olga convalescent.