Notícia destacada: Oberta la Convocatòria de beques d’investigació 2024/25 sobre càncer colorectal.

Dr. Pere Puigdomènech

Llicenciat en Ciències Físiques.
Doctor en Ciències Biològiques.
Investigador.

Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona i Doctor en ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Després d’una estada a l’Institut Max-Planck de Berlín, va ingressar al CSIC el 1981. Ha treballat a l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona del que va ser Director fins al 2002. Ha estat Director del Centre de Recerca de Agrigenòmica  (CSIC – IRTA-UAB-UB) de Barcelona entre el 2003 i el 2013.

Els seus treballs de recerca recents han estats relacionats amb la regulació del gens i la genòmica de les plantes cultivades. Ha publicat 185 articles científics i centenars d’articles de divulgació a revistes internacionals i mitjans de comunicació.

Membre de l’Institut d’Estudis Catalans (del qual presideix la Secció de Ciències Biològiques), de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, de l’Acadèmia Europea, d’EMBO, i membre estranger de diverses Acadèmies europees.

Ha estat president del Comitè d’Ètica del CSIC i membre del Grup Europeu d’Ètica de les Ciències de la Comissió Europea i del Consell del CNRS francès. És membre del Consell executiu d’ALLEA, del Comitè Científic de l’INIA i del Comitè d’Ètica de l’INRA-CIRAD.

Ha rebut la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (1992), el Premi Fundació Catalana per a la Recerca (2000), el Premi de la COSCE de divulgació científica (2013) i el Premi Europeu de Divulgació Científica de la Universitat de València (2019).

Pàgina web:   www.puigdomenech.eu