Notícia destacada: Oberta la Convocatòria de beques d’investigació 2024/25 sobre càncer colorectal.

Lliurament de beques de la convocatòria 2018/2019

D’esquerra a dreta: Dr. Joan Martí (Director Parc Taulí), Sr. Ramon Vidal (Regidor salut Ajuntament Sabadell), Sr. Modesto Custodio (President Parc Taulí), Sr. Maties Serracant (Alcalde Sabadell), Drª Laura Valle (Beca Investigadors consolidats), Sr. Josep Bombardó (President FOT), Sr. Jordi Carbonell (Secretari FOT), Drª Ceres Fernández (Beca Investigadors emergents) i Sr. Joan Montsech (FOT).

El dia 20 de Maig de 2019 va tenir lloc a l’Auditori de la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell l’acte acadèmic de lliurament de les beques postdoctorals que concedeix anualment la Fundació Olga Torres per a projectes de recerca sobre càncer colorectal, als guanyadors de la XIV convocatòria, i que va comptar amb l’assistència de prop d’un centenar de persones entre investigadors i professionals de la medicina, representants d’entitats ciutadanes i persones del cercle d’Amics de la FOT.

En la present edició a la part central de l’acte es va celebrar una taula rodona entorn a “El futur de la investigació Biomèdica a partir de la col•laboració públic-privada” en la qual van intervenir com a ponents el director de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), Dr. Jordi Barretina, l’oncòloga i investigadora de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron, Drª Enriqueta Felip, i el professor en Administració i Direcció d’empreses d’ESADE, Dr. Manel Peiró, en un debat moderat pel Dr. Lluís Blanch, Director de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí, seguit d’un col•loqui amb el públic assistent.

A continuació es féu el lliurament de les dues beques, dotades amb 60.000 € cada una als guanyadors de les categories d’ investigadors consolidats i investigadors emergents, a les doctores Laura Valle Velasco de l’IDIBELL, i Ceres Fernàndez Rozadilla de la Fundació Pública Galega de Medicina Xenòmica respectivament, les quals van fer una breu exposició dels projectes premiats.

El Sr. Josep Bombardó, President de la FOT, pronuncià una al•locució posant de relleu que és imprescindible la col•laboració públic-privada i entendre que el finançament de la investigació és una inversió en la que tots ens hem de comprometre ja que és clau pel futur, amb visió a llarg termini i amb ambició integradora per ampliar el consens polític i social.

Va fer el discurs de cloenda l’alcalde de Sabadell, Sr. Maties Serracant; i a la sortida es va oferir un refrigeri que va permetre l’intercanvi d’impressions entre tots els assistents.

20 de maig de 2019