Notícia destacada: Oberta la Convocatòria de beques d’investigació 2024/25 sobre càncer colorectal.

Concessió del Premi al Treball de Divulgació 2018


D’esquerra a dreta: Sr. Joan Montsech (FOT), Sr. Modesto Custodio (President Parc Taulí), Dr. Rodrigo Toledo (Beca Investigadors emergents), Dr. Manel Esteller (Beca Investigadors consolidats), Drª Maite Solé (FOT), Sr. Maties Serracant (Alcalde Sabadell), Sr. Josep Bombardó (President FOT), Sr. Jordi Carbonell (Secretari FOT), Sr. Ramon Vidal (Regidor salut Ajuntament Sabadell)

El dia 19 d’Abril de 2018 a l’Auditori del Parc Taulí de Sabadell va tenir efecte l’acte acadèmic de lliurament de beques postdoctorals de recerca sobre càncer de còlon que concedeix la Fundació Olga Torres en la seva 13ª edició.

L’acte va comptar amb el suport i la col•laboració de la Corporació Sanitària Parc Taulí, la Fundació Parc Taulí i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

En aquesta convocatòria s’oferien dues beques de 60.000 € destinades a finançar respectivament els projectes millor valorats pel Jurat en les modalitats d’Investigadors consolidats i d’investigadors emergents.

En la modalitat d’investigadors consolidats la beca es va concedir al Dr. Manel Esteller pel projecte “Bioinformatic prediction of chemosensitive profiles in colorectal cancer using Epigenomics” que es desenvoluparà a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge. IDIBELL de L’Hospitalet de Llobregat

La beca en la modalitat d’Investigadors emergents va correspondre al Dr. Rodrigo de Almeida Toledo pel projecte “Evaluation of clonal evolution and changes in molecular dynamics evolution of colorectal cancers in patient’s blood” que es durà a terme a l’Institut d’Investigació Oncològica Vall d’Hebron. VHIO de Barcelona

Ambdós investigadors va fer una exposició del respectiu projecte premiat.

A continuació presentat pel Dr. Josep Mª Montané va pronunciar la conferència magistral el Dr. Manel Esteller Cap del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) que va versar sobre el tema “Epigenètica i Càncer de Còlon: Del Coneixement a l’Aplicació”

Van pronunciar uns parlaments el representant de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques Dr. Eugeni Saigí , el President de la FOT Sr. Josep Bombardó i féu la cloenda de l’acte l’Alcalde de Sabadell Sr. Maties Serracant.

Al vestíbul de l’Auditori es va oferir un refrigeri als assistents, on van poder departir i canviar impressions.

20 d’ abril de 2018